Search
  • WLV

A Return Graphic Engagement for Merck Research Labs Boston



The Boston headquarters for Merck Research Labs is located in the heart of Boston's Hospital District, surrounded by Boston Children's Hospital, Beth Israel Deaconess, Brigham & Women's Hospital, Dana faber Cancer Institute and the Joslin Diabetes Center. It is, by all accounts, the true hub of health care, health care research and biopharmaceutical developments in the world today.



Merck Boston Security Entry

Merck plays a major role in these industries and is dedicated to make a difference in the lives of people through innovative medicines, vaccines, and animal health products. They are the premier, research-intensive biopharmaceutical company and are dedicated to providing leading innovations and solutions for today and the future. At White Light Visual, we were proud to partner with the Creative Studios in-house team to give their Boston headquarters a visual refresh.


Merck Polycarbonate Panel Graphics

Much of their lobby furnishings are new, the work of the design group at Wilson Architects of Boston, and the environmental graphics component was to put the final touch on the glass, marble and steel contemporary space. White Light Visual deployed a wide range of materials, dimensional lettering elements, including 10' tall rectangular and triangular polycarbonate prints on a Lexan installed into the vertical bays of structural stanchions that flank the contemporary building. ​The heady installation was completed using scissor lifts, stainless steel architectural post and rod hardware and coated steel cables. In the expansive lobby space White Light produced and 'wrapped" 150" floor-to-ceiling cylinders with circumference graphics that showcased many of Merck's research and philanthropic programs. The wraps were completed using 3M ScotchCal® films and a delicate installation to seamlessly band the cylinders with these branding elements.


Merck Boston Coffee Bar

At the far end of the lobby is a state-of-the-art coffee bar where Merck researchers and employees are encouraged to sit together, discuss their work and ideas or just recharge with their colleagues. White Light used a combination of dimensional lettering, cut vinyl and vinyl panels to enhance the vibrant space.


0 views
©2020 White Light Visual, LLC  All rights reserved.
  • Facebook Black Round
  • Twitter Black Round
  • Instagram Black Round