©2019 White Light Visual, LLC  All rights reserved.
  • Facebook Black Round
  • Twitter Black Round
  • Instagram Black Round
Search
  • WLV

PricewaterhouseCoopers moves Headquarters to 101 Seaport, Boston, and White Light Visual leads the w


PricewaterhouseCoopers and its 3,000-plus Boston employees left the familiar confines of the Financial District last week for a brand-new, 17-floor office building in the Seaport that the Big Four professional services firm helped design.

The company moved into the space Tuesday from its former Boston headquarters at 125 High St. It occupies all but four floors of the building, located at the intersection of Seaport Boulevard and Boston Wharf Road. One floor houses a 4,000-square-foot gym that’s free for all employees, while the street level will eventually feature retailers. The glass exterior of the building, on which the firm has a 15-year lease, features a PwC logo. Whit Light Visual served as the on-the-ground experts for Vocon Cleveland (PwC's architect firm) and conducted field logistics, site preparations, production and installation of 12-floors of environmental graphics. Much of the project involved large, floor-to-ceiling mural work, including a 60' wall behind the 3rd floor's reception desk, graphics at elevator lobby and cafe locations and custom acrylic timeline feature walls on the 15th floor as well as a stunning window film abstract on the partner's 17th floor.

“Our people were walking around with their mouths open,” said John Farina, the firm’s managing partner for the Northeast market, of employees’ reaction to the building.

PwC worked closely with architect's Vocon and developer Skanska in designing the building and in choosing artwork for the space, according to Farina. With the move, PwC now occupies 333,500 square feet, down from the 376,650 square feet it had on High Street. The building still leaves the firm with plenty of room to grow, Farina said, as it’s using the space it has more efficiently. Many employees are not tied to a certain desk, instead checking in to an online system to reserve space they want to use that day. If partners — even Farina — are out of town meeting with a client, more junior employees can book their offices as meeting spaces. PwC also expects to have more clients visiting the office than it did in its former space, according to Farina.

With a project of this magnitude, there is ZERO tolerance for tripping and those firm's involved needed to have a 100% success rate working on such high-profile locations. The project was on-time, on budget and perfect!


131 views